Menü
Telefonszám
Kapcsolat

Mesekönyv és a meseillusztrátorok amit szeretnek a kicsik

Divat - A felnövekvő csemetének hatalmas igénye akad arra, hogy mesekönyv segítségével átlássa a klasszikus emberi kötelékeket

Könyvborító tervező program - A mesekönyv nem csak szórakoztató, hanem jelentős részben nevelnek is: az életről nevelnek, érzelmi kapaszkodókat nyújtanak és pártfogolják az egyediség fejlődését. A mesekönyvben lévő hősök jellemébe bújva éli át a veszélyt, a megmenekülést, az vidámságot a bút, harcol az igazságért, és nyeri el megérdemelt jutalmát - vagy büntetését. A Meséld mesekönyv honlapján látható még több tanulmány. A kicsikben így rögzülnek az erkölcsi tanulságok.

A mesekönyv valóságos emberekhez hasonló, ágas-bogas és életszerű karakterek segítségével a ifjoncok nem tudnák olyan egyszerűen megérteni a jó és a rossz közötti különbséget, mint a végletes jellemek példáján. A mesekönyv üzenetét minimum olyan jól lehet illusztrálni, mint megalkotni magát a mesét. A meseillusztráláshoz gyermeki látásmód és nagyon jó pszichológiai vénák kellenek, amelyekkel azonosulni lehet a gyermeki lélektan rejtelmeivel. Mesekönyv javaslatok a meseld.hu weboldalán.

Forrás: meseld.hu, 2019-06-26 12:19