Menü
Telefonszám
Kapcsolat

A kartonzáró gép használata

A kézi kartonzáró használata roppant egyszerű, de hasznos, ha tisztázunk néhány lényeges dolgot. Aki már csomagolt nagy tételben tisztában van azzal, hogy a ragasztószalag tépő szinte minden folyamatnál szükséges. Legyen az karton doboz, műanyag fólia vagy csomagoló papír mindig szükség van ragasztószalagra. Érdemes vásárolni egy kartonzáró gépet, mert nem drága és látványosan felgyorsítja a csomagolás folyamatát.

Sokfajta csomagzáró gépet lehet vásárolni. Az egyik legfontosabb irányelv a minőség. A jó munkához jó eszköz kell, tartja a mondás. Alaposan nézzük meg, hogy a ragasztószalag feszítő fokozatmentesen állítható legyen, mert minden tesa szalag más-más feszítési erőt követel. Ezek után szemléljük meg a vágóélet. Itt arra figyeljünk, hogy éles legyen és az a kedvező, ha tüskeszerűen cikk-cakkos az éle.

Legyünk biztosak abban, hogy a tekercs tartójára teljesen rátoltuk a csomagolószalagot. Egyébként a széleket gyűrni fogja, ami a szalag tapadását csökkenti az esztétikáról nem is beszélve. A ragasztószalagot mindig úgy helyezzük fel a csomagzáró gépre, hogy a szalag nem ragasztós fele nézzen a görgő irányába.

A ragasztási folyamat végén a ragasztószalagot el kell metszeni - vagy, ahogy sokan mondják - tépni. Ehhez döntsük előre a kartonzáró gépet a karunk felemelésével és egy határozott mozdulattal húzzuk a gépet a ragasztással ellentétes irányba. Akkor jó a vágás, ha a transzparens plasztik leszorító lap már elérte a szalag és a doboz felületét.

A kézi csomagzáró gépek zöme a standard 50 mm-es ragasztószalagokhoz készült. Ezek többsége a 25-35 mm szélességű ragasztószalagokkal is működik. Az 50mm-nél szélesebb szalagokhoz is kaphatók gépek, de ezek beszerzése csak indokolt esetben szükséges.

Forrás: wts.hu, 2018-12-28 22:45