Menü
Telefonszám
Kapcsolat

Mesekönyv amit imádnak a gyermekek

A felcseperedő ifjoncnak tetemes szüksége van arra, hogy mesekönyv segítségével átlássa a sima emberi kapcsolatokat, szimpatizáljon a bajnokokkal

A mesekönyv nem csak felüdítő, hanem komoly részben nevelnek is: az életről tanítanak, érzelmi kapaszkodókat nyújtanak és pártfogolják az egyediség alakulását. A mesekönyvben lévő vitézek jellemébe bújva éli át a veszélyt, a megmenekülést, az derültséget a szomorúságot, hadakozik az igazságért, és nyeri el megérdemelt jutalmát - vagy büntetését. A kicsikben így rögzülnek az erkölcsi tanulságok.

Több modern mesetörténettel ellentétben, a mesekönyv sztorijaiban a gonoszság éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz majdnem minden mesében alakot ölt valamelyik szereplőben, és megnyilvánul cselekedeteiben, mint miközben mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség hordozza azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért harcolni kell. A népmesék a megélhetési bonyodalmakat mindig lényegre törően és egyértelműen fogalmazzák meg. Így a csemete a kérdés lényegével szembesül, míg a nyakatekertebb cselekmény csak összezavarná a lurkót. A mesekönyv minden stádiumot egyszerűsít. Alakjait határozott vonallal alkotja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. Szereplőiben kis mértékű az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek. A Meséld mesekönyv weblapján látható még több ötlet.

Forrás: meseld.hu, 2018-06-13 13:42